Това съобщава агенция Блумбърг.Агенцията отбелязва, че новите рестриктивни мерки идва на

...
Това съобщава агенция Блумбърг.Агенцията отбелязва, че новите рестриктивни мерки идва на
Коментари Харесай

Двете най-големи държавни банки в Китай ограничават финансирането на руски сделки

Това оповестява агенция  " Блумбърг ".

Агенцията отбелязва, че новите рестриктивни ограничения идва на фона на обещанието на Пекин да поддържа стопански връзки с един от най-важните си стратегически сътрудници макар наложените от Съединени американски щати и техните съдружници наказания на Москва.

Офшорните клонове на Industrial & Commercial Bank of China Ltd. стопираха да издават акредитиви, деноминирани в щатски долари, за съветски сделски със артикули, подготвени за експорт, споделиха двама души, осведомени с въпроса. Деноминираните в юани акредитиви все още са налични за някои клиенти, подлежащи на утвърждение от висшите ръководители на финансовата институция, добавя news.bg.

Bank of China Ltd. също е лимитирала финансирането за съветски артикули въз основа на личната си оценка на риска. Финансовата институция към момента не е получила експлицитни насоки за Русия от китайските регулатори.

Не е ясно дали китайските банки са се отдръпнали от други форми на финансиране за съветски компании и физически лица и политиката им може да се промени. Тъй като акредитивите, свързани със артикули, се издават толкоз постоянно, те биха били измежду първите транзакции, наранени от опасността от наказания.

Този ход последва нашествието на Русия в Украйна, която провокира вълна от наказания от страни, в това число от Съединени американски щати, Англия и Япония, и подклажда спекулациите, че може да последват още.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР